Održan zakOČI World Cafe u Koprivnici

U četvrtak, 6. lipnja 2019. održana je druga interaktivna radionica u formi World Cafea u okviru projekta zakOČI – Take a Brake! u Koprivnici. Radionica je održana u prostorijama Sveučilišta Sjever.

Na samom početku predstavljen je projekt, objašnjen cilj koji želimo postići radionicom te izložena metodologija rada, zasada slabo poznata široj javnosti u Hrvatskoj.

Moderatori, sad već s iskustvom prve radionice, vješto su vodili razgovor kroz moguće probleme na koje nailaze djeca kao nemotorizirani sudionici prometa grada Koprivnice na svojim putevima do škola, izvanškolskih aktivnosti i mjesta za igru na otvorenom.

Naše tri teme i ovdje su uvele u raspravu sve koji su se odazvali na naš poziv – predstavnike roditelja, gradske uprave, hitne službe, policije, odgojno-obrazovnih institucija i udrugu osoba s invaliditetom s područja grada Koprivnice. Opet je bilo vrlo živo za 6 stolova, zapisivalo, ucrtavalo u karte, argumentiralo.
Nakon moderirane, vremenski ograničene rasprave na jednu temu, kretalo se na drugu temu, ali za drugi stol i s drugim sudionicima na temelju slučajnog odabira.

Obradom sve tri teme došlo se i do pauze s osvježenjem u kojoj su moderatori prikupili i sumirali sve navedene problematične točke u koprivničkom prometu za pješake, ali i problematična ponašanja svih sudionika.

Zanimljivost primijećena na radionicama i u Zaprešiću i Koprivnici je da su se svi složno zalagali za povećanje edukativnih aktivnosti za sve vrste sudionika u prometu i svih dobnih skupina. Vrlo je jasno da građani i građanke žele više edukacije koja bi rezultirala većom prometnom kulturom što bi istovremeno značajno utjecalo na sigurnost.

Još jedna takva radionica predviđena je u Balama na jesen ove godine, ali i u Zagrebu s nešto drugačijim temama.

 

Pročitajte kako je bilo na:

zakOČI World Caffeu u Balama
zakOČI World Caffeu u Zaprešiću

 

Zadnja izmjena: 11.05.2021.