Održan zakOČI World Cafe u Balama

U četvrtak, 26. rujna 2019. održana je treća interaktivna radionica u formi World Cafea u okviru projekta zakOČI – Take a brake! u Balama. Radionica je održana u prostorijama Kaštela Soardo Bembo.

I ovog puta okupljenima smo predstavili projekt te objasnili koji su ciljevi radionice. Pažljivo i pomalo iznenađeno, sudionici su poslušali i o metodologiji rada na radionici.
Iskusni moderatori, studenti i studentice partnera projekta, Sveučilište Sjever, pod vodstvom profesora Cvitkovića, lagano su vodili sudionice i sudionike za svojim problemskim stolovima kroz niz pitanja kako bi došli do odgovora kakve poteškoće u prometu imaju baljanska djeca na putu do škole, izvannastavnih aktivnosti i mjesta za igru na otvorenom.

Iako je Općina Bale značajno manja od naša druga dva grada partnera, i na ovoj smo radionici imali 6 stolova punih sudiionika, koji su već u prvim minutama razgovarali i aktivno sudjelovali podsjećajući jedni druge na osobna iskustva i ono što vide u svom svakodnevnom životu, ali i obavljajući svoje poslove.

Predstavnici općinske uprave, policije, odgojno-obrazovnih institucija, DVD-a, turističke zajednice, komunalnog redarstva i naravno roditelji zajednički su dolazili do problematičnih situacija i usuglašavanja na kojim mjestima se one događaju. Karte mjesta su već nakon prve rasprave bile označene na određenim mjestima što se nadopunjavalo svakom novom izmjenom sudionika za jednim stolom.

Nakon obrade tri teme i sudjelovanja svih prisutnih u sve tri teme, tijekom pauze smo iskoristili priliku malo bolje se upoznati i razgovarati o tijeku World Cafe radionica u Koprivnici i Zaprešiću dok su moderatorice i moderatori pripremili sažetak svega što je istaknuto kao problem. Većina je rado ostala poslušati do kakvih su zaključaka svi zajedno došli, izražavajući zadovoljstvo sudjelovanjem i postignutim sažetkom.

Ovom radionicom zaokružen je ciklus radionica u gradovima i općini partnerima gdje će, nadamo se, način participativnog odlučivanja i sudjelovanja zaživjeti i na drugim temama.

 

Pročitajte kako je bilo na:

zakOČI World Caffeu u Koprivnici
zakOČI World Caffeu u Zaprešiću
 

Zadnja izmjena: 11.05.2021.